Hoe kom ik hoog in Google zoekmachine? Gebruik deze 3 tips voor succes

Ik wil beter scoren in de Google zoekmachine komen, maar wat is SEO en SEA? Hoe kom ik zo hoog in Google? Ik wil een eigen webshop starten, maar hoe kan ik beter gevonden worden in een zoekmachine? Dit zijn denk ik wel één van de meest gestelde vragen over ons meest bekende zoekmachine. Het lijkt lastig, maar het is mogelijk. Kortom, in dit artikel ga ik kort in op een aantal tips die jou wat verder op weg gaan helpen!

Tip 1: SEA inzetten voor Google zoekmachine.

Wat is SEA? SEA staat voor Search Engine Advertising. Kort samengevat, je kan hoger in Google komen door er simpel voor te betalen. Dit kan bijvoorbeeld met Google Ads. Met Google Ads kun je dus voor zoekwoorden betalen, waardoor je hoger in Google kan komen. Stel je zoekt in Google met het woord ‘wasmachine’. De eerste zoekresultaten die je boven in Google ziet zijn namelijk betaalde advertenties. Wie betaalt, bepaalt!

Google zoekmachine resultaat op zoekwoord 'wasmachine'
Google zoekmachine resultaat op zoekwoord ‘wasmachine’

Tip 2: maak SEO vriendelijke content voor Google.

Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization. Naar het Nederlands vertaald betekend dit letterlijk zoekmachineoptimalisatie. Ik heb bijvoorbeeld Yoast SEO gebruikt toen ik dit artikel schreef. Er is een gratis versie beschikbaar van Yoast SEO, dus starten maar! Wil je meer SEO vriendelijke content maken? Bekijk ook de startersgids van Google. Die kan je helpen om meer SEO vriendelijk te zijn, zodat je beter gevonden kunt worden in de zoekmachine.

Tip 3: zet je bezoeker centraal en niet de Google zoekmachine.

Dit is denk ik wel de belangrijkste tip die ik je kan geven. Als je hoger in Google wilt komen, zul je je bezoeker centraal moeten zetten in plaats van voor Google. Als jij ervoor zorgt dat je een toegankelijke website hebt, dan zal Google je hiervoor belonen en je hoger in de zoekresultaten laten terugkomen. Hoe zorg je voor een toegankelijke website? Bezoek de website van digitoegankelijk.

Hopelijk helpt je dit verder met je vraag over hoe kom ik hoog in de Google zoekmachine. Wil je meer weten? Houd deze website in de gaten!