Tiktok volgers bekijken: uitleg

In dit bericht laten we zien hoe je de prestaties van je video’s op TikTok kunt volgen. Onderzoek van deze statistieken is namelijk erg nuttig. Het kan je helpen je Tiktok volgers niet alleen te bekijken, maar ook te vergroten.

Tiktok volgers bekijken
Tiktok logo

Toegang tot analyses

Als je toegang wilt tot analyses, dan ga je gewoon naar je profiel. Daar tik je op de drie stippen, kies je ‘Creator-tools’ en selecteer je ‘Analytics’.

Tiktok volgers bekijken: je analyses controleren

Analyses zijn ingedeeld in drie categorieën: overzicht, inhoud en volgers.

Overzicht

Onder Overzicht kun je de groei van het aantal volgers, videoweergaven, profielweergaven, vind-ik-leuks, reacties en shares zien. Dit kan van de afgelopen 7, 28 of 60 dagen zien. Of van een aangepast datum tot 60 dagen.

Binnen Overzicht kun je in het gedeelte Betrokkenheid je videoprestaties beter begrijpen. Dit kan met behulp van statistieken zoals:

  • Vind-ik-leuks.
  • Ook reacties.
  • En shares.

Inhoud

Als je diepere inzichten wilt, ga dan naar het tabblad Inhoud voor uitgebreide gegevens. Hier vind je ook analyses voor elke video die je plaatst. Hier vind je meer informatie zoals:

  • Totaal aantal weergave.
  • Totaal aantal vind-ik-leuks.
  • Reacties.
  • Shares.
  • Maar ook gemiddelde kijktijd.
  • En video weergaven.
  • Ook vind je informatie over verkeersbron en doelgroep gebieden.

Alle statistieken zijn alleen beschikbaar voor de afgelopen 7 dagen.

Volgers

Het tabblad Volgers laat je meer zien over de volgers die je op TikTok hebt gebouwd. Dit bevat informatie zoals waar je publiek vandaan komt. Maar ook tijden van de dag of week waarop volgers het meest actief zijn op TikTok. En de verandering in de groei van het aantal volgers in vergelijking met de vorige periode. Als je voorbij de grafiek Volgers bladert, kun je je profielweergaven bekijken. Daarnaast kun je schakelen tussen een weergave van 7 dagen en 28 dagen.

Tiktok volgers bekijken: je analyses interpreteren

Hoewel onderzoek van je video’s nuttig zijn, hoef je geen video’s te maken die alleen op deze video’s zijn gebaseerd. Het is het beste om naar het groter geheel te kijken. En hierbij licht te leunen op onderzoek en ze te gebruiken als bron voor inzicht in plaats van strategie.

Als een van je video’s anders presteert dan andere video’s, moet je er rekening mee houden dat schommelingen normaal zijn. Bekijk je analyses om verschillen in kijktijd en andere oorzaken vast te stellen. Zo bepaal je wat voor je kijkers werkt. Een dergelijke onderzoek is nuttig om te begrijpen wat de aandacht van je publiek trekt. Zo kun je meer doen om video’s te delen die aanslaan.

Experimenteer met je video’s

Onthoud dat testen een belangrijk onderdeel is van de creatie ervaring op TikTok. Je kunt overwegen verschillende soorten video’s met verschillende geluiden te plaatsen. Dit om te meten wat kijkers het leukst vinden.

Kom meer te weten over tiktok volgers bekijken

Bekijk ook onze andere artikel over tiktok statistieken om meer te weten over tiktok volgers bekijken.

Geef een antwoord